2,7 miljoner till ny multisporthall

Sport Artikeln publicerades

En ny multisporthall i Kalmar blir verklighet.

Kalmar Klätterklubb har fått 2,7 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet.

– Det betyder jättemycket för oss, säger ordföranden Gerrit Schwere.

Kalmar Klätterklubb håller till i trånga lokaler i hamnen, Free motion parkourklubb hyr in sig i olika lokaler och BMX-/skejtklubben Active0480 saknar en riktig anläggning.

Nu har de tre klubbarna gått ihop för en gemensam multihall – och får igenom idén.

Arvsfonden har beviljat 2,7 miljoner kronor till projektet.

    – Det här ger oss stora möjligheter. Vår hall är för låg för att utöva höjdklättring och vi har varit i stort behov av nya lokaler. Vi har inte kunnat ta emot skolor för lokalerna är för små för att det ska ske på ett säkert sätt. Nu får vi rejäl utveckling, säger Gerrit Schwere.

    – Dessutom är det roligt med alla tre föreningar under samma tak. Besökare som kommer dit kan testa på alla sporter. Vi är väldigt glada.

    Var den kommande multisporthallen ska ligga är inte bestämt.

    – Jag kan inte svara på det än. Men kommunen har lovat att tillhandahålla en lokal och ska besluta om det i januari, säger Gerrit Schwere.

    Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.