Sörj inte citronerna

M. Danielsson ,
Insändarskribenten låter sig inte bekymras av att citronerna blivit dyrare.
Foto:CHRISTINE OLSSON
Insändarskribenten låter sig inte bekymras av att citronerna blivit dyrare.

Bäste orolige citronkonsument!

Jag förstår av din insändare att priset på citroner höjts fruktansvärt mycket under de senaste åren.

Svar till Leo Pierini 4/2 "Dyra citroner fara för hälsa och kultur".

Jag kan dessvärre inte bistå med tips på hur priset kan pressas, men jag tänker att en klyftig person inte behöver vara sur för det. Jag menar inte detta som en syrlig kommentar, men vore det inte mera fruktbart att titta på de andra alternativ som finns för att hålla sig kärnfrisk genom ett adekvat intag av vitamin C?

"When life gives you lemons, make lemonade" - citroner är dyra men det är ju ett gyllene tillfälle att prova på någon av de andra, billigare citrusfrukter som erbjuds i butik? Alternativt säga "C'est la vie" och hoppas på att de höjda priserna beror på en ökad konsumtion bland befolkningen i stort.

Jag önskar dig allt gott och hoppas att mina råd kan bära frukt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.