Skattepengar ska inte gå till att betala räntor

JESSICA RYDELL (MP) ,

Svar till Inga-Lisa Mellströms insändare Landstinget ska inte gå med vinst från den 14 februari.

Artikeln publicerades 20 februari 2015.

Jo, landstinget ska ”gå med vinst”!

Det är sant att landstinget i Kalmar län gjorde ett överskott förra året på drygt 160 miljoner kronor, och att vårt landsting klarar ett överskott för tionde året i rad.

Det är också detta överskott som bidrar till att vi kan ha den högsta tillgängligheten på vården i landet.

För genom att vi år efter år genom ett hårt och systematiskt arbete – där vår personal är allra högsta grad är i centrum - gör ett gott ekonomiskt resultat påverkar hälso- och sjukvården positivt.

Till all de investeringar som hela tiden måste göras inom vården behöver vi inte låna pengar, utan kan betala med eget kapital. Så är det när vi exempelvis bygger nya hälsocentraler runt om i länet, eller när vi ska förverkliga vår målsättning om minst en familjecentral i varje kommun.

Vi sparar först, och bygger sedan. För vi anser att skattepengar inte ska gå till att betala låneräntor.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Barometern Oskarshamns-Tidningen så godkänner du samtidigt våra regler.

På barometern.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på barometern.se. På tider då Barometern Oskarshamns-Tidningens webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på barometern.se

barometern.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på barometern.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Barometern Oskarshamns-Tidningen som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.