Skattepengar ska inte gå till att betala räntor

JESSICA RYDELL (MP) ,

Svar till Inga-Lisa Mellströms insändare Landstinget ska inte gå med vinst från den 14 februari.

Jo, landstinget ska ”gå med vinst”!

Det är sant att landstinget i Kalmar län gjorde ett överskott förra året på drygt 160 miljoner kronor, och att vårt landsting klarar ett överskott för tionde året i rad.

Det är också detta överskott som bidrar till att vi kan ha den högsta tillgängligheten på vården i landet.

För genom att vi år efter år genom ett hårt och systematiskt arbete – där vår personal är allra högsta grad är i centrum - gör ett gott ekonomiskt resultat påverkar hälso- och sjukvården positivt.

Till all de investeringar som hela tiden måste göras inom vården behöver vi inte låna pengar, utan kan betala med eget kapital. Så är det när vi exempelvis bygger nya hälsocentraler runt om i länet, eller när vi ska förverkliga vår målsättning om minst en familjecentral i varje kommun.

Vi sparar först, och bygger sedan. För vi anser att skattepengar inte ska gå till att betala låneräntor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.