Samkönade äktenskap finns inte enligt bibeln

Reagera ,

Lars Wingerup svarar den 2 juni på min insändare Samkönade äktenskap finns inte den 28 maj. Lars Wingerup tror att de finns sedan kyrkomötet 2009 beslutat om det.

Naturligtvis kan inte ett svenskt kyrkomöte två ­tusen år efter Jesus besluta om det. Alla kan ha ­vilka åsikter de vill, men man kan inte ändra ­bibeln. Rom. 7:19 Det goda som jag vill gör jag inte, men det onda som jag inte vill det gör jag.

Lars Wingerup säger att jag går förbi bra bibelord och letar rätt på det gräs­ligaste som finns och att jag vräker salt i halvläkta sår. Han tycker att jag skulle tala om människokärlek, förståelse, broderskap, människors lika ­värde.

Det är utmärkta ämnen att tala om, men nu var det ju så att broder Bruno Edgarsson inte ville stödja Pride och därför av biskopen i Växjö blivit åthutad och av centerpartister blivit avsatt. Vi får väl hålla oss till ämnet?

Eller är det så att den som inte gillar Pride inte är värd någon människokärlek, förståelse, broderskap, lika värde? Hatar Lars Wingerup kristendomen och mig? Varför har inte människor med ­annan åsikt än det politiskt och religiöst korrekta rätt till samma kärlek som andra och varför ska de avsättas? Vore det inte bättre att avsätta biskopar och politiker som avviker från kyrkan? Sedan långt tillbaka i tiden skriver Lars Wingerup emot mig, men jag har aldrig sett att han har någon egen uppfattning i någon fråga. Han skriver att de homosexuella har lidit nog. I dag är det de kristna som angrips och ska tystas.