Åtta frågor till Sverigedemokraterna

Leif Axelsson ,

Trots att Sverigedemo­kraterna i senaste valet ökade i nästan alla kommuner och ibland är näst största parti, samt att oppositionssiffrorna fortsätter att öka för SD, så behandlar övriga partier SD med att se till att de hålls utestängda från politiskt inflytande.

Stefan Löfven (S) tänker inte avgå frivilligt om Alliansen skulle bli större än de rödgröna vid nästa riksdagsval. Däremot ­säger Löfven att han kommer att lämna in sin avskedsansökan om de ­borgerliga öppet deklarerar att de tänker regera med stöd av Sverigedemokraterna. Moderaterna och Sverigedemokraterna närmar sig mer och mer varandra i invandrings­politiken. Moderaterna har den näst stramaste och hårdaste invandringspolitiken efter SD. Trots att Fredrik Reinfeldt inför valet 2014 uppmanade oss till att öppna våra ­hjärtan

För att lyckas att kasta ut Peter Wretlund (S) från regeringsmakten i Oskarshamns kommun vid nästa val, så finns det ett önskemål från en del kommuninvånare som jag samtalat med. Ett önskemål om ett mera ingående samarbete mellan de borgerliga ­allianspartierna och SD.

Med anledning av detta skulle jag vilja ställa några frågor till dig, ­Mattias Bäckström ­Johansson (SD) Frågor som är viktiga för mig och kanske för många andra medborgare också att få svar på:

1Varför tror du att SD framstår som ett rasistiskt parti?

2Är ni ett främligs­fientligt parti?

3Har ni flera viktiga ­frågor på er politiska agenda än bara invandringsfrågor?

4SD ökar och ökar i ­mätningar. Och vid ­nästa val kanske ni har 25 procent av väljarstödet. Tycker du då att det är ­demokratiskt rätt att stänga ute ett politiskt parti från allt inflytande? Typ bildandet av olika ­politiska överenskommelser liknande December­överenskommelsen bara för att få behålla makten?

5Varför tror du att en del politiska partier inte vill samarbeta med SD?

6Är du och ditt parti för en samverkan med de ­borgerliga partierna för att överta makten i riket, kommunen och landstinget?

7Vad tycker du är vik­tigast att diskutera och debattera. Innehållet i politiken eller att det finns olämpliga personer i våra politiska partier? Eller är det två lika viktiga frågor?

8Vill du och ditt parti se ett annan politiskt styre i Oskarshamns kommun vid nästa mandatperiod än den nuvarande koa­litionen mellan S, V, MP, C?