OT-sporten

OT avslöjar: GP-cirkusen tillbaka i Målilla 2014

OT-sporten Artikeln publicerades

Nästa år körs det GP-speedway i Målilla igen.
Det uppger samstämmiga källor för OT.

Efter att ha arrangerat Grand Prix-tävlingar åtta år i rad, blev Målilla till i år av med sin GP-tävling. Friends Arena i Stockholm och Ullevi i Göteborg är de svenska VM-arenorna under 2013.
Men redan till nästa år lär G&B Arena i Målilla vara tillbaka i GP-kalendern. OT kan nämligen avslöja att Målilla Motorklubb och Dackarna har fått klart med att arrangera det ena av två svenska Grand Prix-tävlingar nästa år. Ett kontrakt med engelska BSI, som driver GP-cirkusen, ska vara undertecknat.
– Det är klart och kommer troligen att offentliggöras i samband med GP-tävlingen på Friends, säger en källa till Oskarshamns-Tidningen.
De tidigare åtta åren har Målillas GP-tävling legat i augusti. Nästa år ser det dock ut att bli ett GP på våren eller försommaren för Målilla, då det svenska höst-GP:t ligger på Friends Arena i Stockholm. Friends har skrivit ett femårskontrakt med BSI.
OT har varit i kontakt med representanter för Målilla Motorklubb och Dackarna, de vill dock inte kommentera uppgifterna. Även BSI har sökts, utan framgång.