S vill satsa på landstingets personal

Oskarshamn Artikeln publicerades
Anders Henriksson, Lejla Bajraktarevic och Peter Wretlund presenterade S personalpolitiska program.
Foto: Johan Winsell
Anders Henriksson, Lejla Bajraktarevic och Peter Wretlund presenterade S personalpolitiska program.

Landstinget kommer behöva göra flera nyanställningar de kommande åren. Hur många nya medarbetare som det kan bli frågan om vill däremot inte Socialdemokraterna precisera.

Beskedet att det blir nyanställningar inom landstinget gavs av socialdemokraternas landstingspolitiker Anders Henriksson, Peter Wretlund och Lejla Bajraktarevic.

– Nationellt har vi sagt att det kan röra sig upp mot 14 000 nyanställningar. Hur många det blir här är lite svårt att säga. Behovet får styra och vi vet också att det kommer nya yrkesgrupper som kan avlasta personalen. det rör sig om exempelvis transportörer och måltidsvärdar, säger Anders Henriksson.

Socialdemokraterna lanserar inför valet ett program kallat Medarbetarna - det viktigaste vi har. Programmet innehåller en rad punkter om den fortsatta personalpolitiken och hur den ska utvecklas och förbättras.

– Personalen är vår viktigaste resurs och det här oerhört viktigt att vi kan erbjuda personalen god villkor. Vi vill vara en av landets bästa arbetsplatser, säger Anders Henriksson.

Partiet vill bland annat fortsätta satsningen på utbildningsanställningar där personal ges möjlighet att få lön under utbildning till specialistyrken.

För att klara rekryteringen och bli tillräckligt konkurrenskraftig vill S jobba vidare för att skapa bättre arbetstider där möjligheter ges till arbetstidsförkortning.

– Vi vill även göra det möjligt för fler att göra karriär. Det är också väldigt för att vi ska unna behålla och rekrytera ny personal, skriver Socialdemokraterna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.