L hoppas på förtidsrösterna

Oskarshamn Artikeln publicerades

De första siffrorna är en besvikelse för Liberalerna. Men i kommunvalet ser resultatet ut att bli dubbelt så bra som i riksdagsvalet, räknat i procentenheter.

Mathias Karlsson på Liberalernas valvaka.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Mathias Karlsson på Liberalernas valvaka.

Mathias Karlsson, förstanamn för Liberalerna i Oskarshamn, befann sig på partiets valvaka i Kalmar under valkvällen.

SVT:s vallokalsundersökning pekade mot ett resultat på 5,5 procent för Liberalerna och resultatet såg ut att stå sig någorlunda.

– Det är jättedåligt, jag hade hoppas på 7 procent, säger Mathias Karlsson, besviket.

Han har dock inte gett upp.

– Vi tror att de många förtidsrösterna kommer att gynna Liberalerna, vi har många väljare som går och förtidsröstar, säger Mathias Karlsson.

Det blev också ett bättre resultat i kommunvalet.

– Alla distrikten har ökat sedan förra året, och jag hoppas att det kan spegla ett bra lokalt valresultat.

När 16 av 17 distrikt var räknade i kommunvalet i Oskarshamn hade Liberalerna fått 11 procent av rösterna och är därmed fjärde största parti i kommunen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.