Digitaliseringen viktig för småföretag

Oskarshamn Artikeln publicerades
Sisse Handrup var en av föreläsarna under den utbildningsdag som Fortnox arrangerade på Hotell Post.
Foto:Roger Carlsson
Sisse Handrup var en av föreläsarna under den utbildningsdag som Fortnox arrangerade på Hotell Post.

Många småföretag dukar under på grund av för hög arbetsbelastning. Genom att införa digitala arbetssätt inom ekonomi och administration kan många konkurser undvikas.

Det budskapet för mjukvaruleverantören Fortnox fram under de utbildningsdagar som företaget genomför på flera platser runt om i södra Sverige. På tisdagen genomfördes en samling på Hotell Post som lockade ett 20-tal deltagare från Oskarshamn, Växjö och Visby.

Utbildningen vänder sig till redovisningsföretag som är viktiga för att småföretagen ska få hjälp så att de kan ägna sig åt sin kärnverksamhet.

– Vi vet att digitaliseringen inte når fram till företagen tillräckligt snabbt. Många vet inte hur de ska navigera i den digitala djungeln och onödig tid får läggas på sådant som företagen kan få hjälp med, säger Anna Larsson, utbildningschef på Fortnox.

I Kalmar län startades under fjolåret 1 250 nya småföretag. Samtidigt som nyföretagandet är omfattande visar annan statistik att ett av tre nystartade företag går i konkurs inom tre år.

– De vanligaste orsakerna är att arbetsbelastningen blir för stor. Därför är det väldigt viktigt att frigöra tid så att företagen får en chans att överleva, säger Anna Larsson.