Dags att jogga med polisen

Oskarshamn Artikeln publicerades

Nu är det klart vid vilka tillfällen polisen i Oskarshamn ska ställa upp och jogga med allmänheten. Starten sker på måndag.

För en vecka sedan meddelade polisområdeschefen Anders Pleijel att polisen i sin ambition att öka tryggheten tagit initiativ till joggingturer med allmänheten.

– Reaktionerna har överlag varit positiva, säger Peter Karsson, en av de poliser som ska delta i joggingturerna som ska utgå från starten vid motionsslingan i Kristineberg.

Första träffen bli nu på måndag och därefter blir det ytterligare tre måndagssamlingar i rad, alla med start klockan 18.

– Vi har kallat aktiviteten jogga med polisen, men de som vill ta det lugnt och gå eller lunka är lika välkomna, säger Sara Trulsson som arbetar med utredningar.

Poliserna som ska delta under joggingturerna gör det på sin fritid, men regelverket säger att de måste vara utrustade som att de är i tjänst.

– Vi har provat ut klädseln så att vi kan vara med och springa trots att vi måste vi ha med oss en hel del utrustning, säger Peter Karlsson.

Under joggingturerna i Kristineberg deltar även Slimo Safouane som redan är engagerad ledare för flera olika löpargrupper i Oskarshamn.

– Jag tycker det här ett väldigt fint initiativ. Det är viktigt att alla som vill ge sig ut kan känna trygghet, säger han.