Besvikelse hos L:”Vi hade hoppats på ett betydlig bättre resultat.

Oskarshamn Artikeln publicerades
Liberalernas Mathias Karlsson är besviken sedan partiet tappat ett av sina sex mandat i kommunfullmäktige.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Liberalernas Mathias Karlsson är besviken sedan partiet tappat ett av sina sex mandat i kommunfullmäktige.

Liberalerna hade stora förhoppningar att partiet skulle gå fram i kommunvalet. Så blev det inte. Tvärtom backar partiet från sex till fem mandat.

Liberalerna fick 10,6 procent av rösterna i Oskarshamns kommun. Det innebär att partiet förlorar det sjätte mandat som man lite överraskande fick i valet 2014.

– Vi hade hoppats på ett betydligt bättre resultat. Jag tycker vi har fört fram många goda idéer om hur vi ska kunna utveckla kommunen, men uppenbarligen har det inte haft någon inverkan och det är tråkigt, säger Liberalernas förstanamn Mathias Karlsson.

När Liberalerna ökade i det förra valet så visade det sig att den dåvarande kandidaten Johan Erlandsson fick väldigt många personröster. I årets val har han inte kandiderat och Mathias Karlsson ser ett samband med det och det resultat som L nått i kommunvalet.

– Johan lockade många väljare och vi visste att det skulle påverka att han inte var med i år. Nu ser vi också att i hans hans distrikt minskade vi från 25 till 18,5 procent av rösterna.

Liberalerna har under innevarande mandatperiod ingått i en miniallians med KD. Nu hoppas Mathias Karlsson att man ska få till ett nytt allianssamarbete där även Moderaterna och Centern ingår.

– Vi vill ta nya tag och lämna gamla motsättningar bakom oss. Jag känner också att vi under senare tid haft bra samtal med våra allianskollegor, säger han.

Är det aktuellt att samarbeta med SD. Om ni gör det så skulle ni få en klar majoritet?

– Det är inte aktuellt, säger Mathias Karlsson.