6-årige Wilton skriver brev till polisen i Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Joakim Rickstam, gruppchef för polisens utryckningsenhet, är glad över den uppskattning som poliserna i Oskarshamn fått från 6-årige Wilton Rubensson.
Foto: Roger Carlsson
Joakim Rickstam, gruppchef för polisens utryckningsenhet, är glad över den uppskattning som poliserna i Oskarshamn fått från 6-årige Wilton Rubensson.

Ett ovanligt och mycket kärleksfullt brev nådde polisen i Oskarshamn i måndags.

Det är 6-årige Wilton Rubensson som står bakom hälsningen där han berömmer polisens lokala arbete.

”Tack för att ni vaktar våran stad. Jag älskar er”, skriver Wilton i brevet som även omfattar en teckning av en glad polis vid en polisbil.

– Det är jättekul när vi får in sådana här teckningar. Det som är unikt för det här brevet är att det kom med den vanliga posten, säger Ester Lundahl, kommunpolis.

– Det vanliga är att barnen ritar teckningar till oss i vår rithörna när de är inne på stationen i något ärende tillsammans med sina föräldrar.

Teckningen sitter nu uppsatt i utryckningspolisens samlingsrum, så att alla kan se den innan de ger sig ut på nya uppdrag.

– Det ger lite extra energi till oss, säger Ester Lundahl och skrattar.

Ute i polishusets reception hänger flera teckningar som barn i olika åldrar lämnat. Någon skriver och tackar för att polisen ”är hjälpsam mot alla” och en annan ber om råd för vad man ska göra åt ”alla småflugor i köket”.

Även en påse med nappar hänger vid kollaget. Napparna är inlämnade av barn som har bestämt sig för att sluta med den trösten.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.