Verket ber att skyltar tas bort

Borgholm Artikeln publicerades

Trafikverket uppmanar Borgholms kommun att agera mot skyltar som stör trafiken.

Det är inte första gången som Trafikverket skriver till Borgholms kommun och uppmanar dem att agera mot otillåten skyltning.

Nu har Trafikverket uppmärksammat att det står flera reklamanordningar utmed väg 136. Skyltar som är placerade i komplicerade trafikmiljöer och kan äventyra trafiksäkerheten.

Enligt verket finns det inga tillstånd för skyltarna. Enligt lagen krävs ett tillstånd från länsstyrelsen för att uppföra en skylt inom ett avstånd på 50 meter från ett vägområde.

De skyltar som nämns i skrivelsen gäller reklam för fyra verksamheter i Borgholms kommun.

Det är enligt, Trafikverket kommunen som har tillsynsansvar när det gäller skyltning intill vägområden. Nu ombeds Borgholms kommun att agera i frågan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.