”Prinsessbröllopet blir troligast i Räpplinge kyrka”

Öland Artikeln publicerades

– Vi blir jätteglada om prinsessan Madeleine väljer att gifta sig på Öland, säger Lisbeth Lennartsson (C), kommunalråd i Borgholm.

Sedan det blev klart att prinsessan Madeleine kommer att gifta sig med sin fästman Chris O’Neill sommaren 2013 har spekulationerna om vilken kyrka hon kommer att välja redan tagit fart.
Hon är visserligen hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, men mycket talar för att hon väljer att gifta sig på Öland.
Barometern har varit i kontakt med hovet som ­ingenting kan säga ännu.
Frågan gick då vidare till Lisbeth Lennartsson.
Vilken kyrka tror du att hon väljer?
– Räpplinge ser jag som troligaste kyrkan eftersom det är deras familjekyrka. Solliden hör till Räpplinge församling. Det finns ju en tradition med prinsess­bröllop på Öland eftersom Madeleines faster prinsessan Margaretha gifte sig i Gärdslösa kyrka 1964 med engelsmannen John Ambler.
Kan Borgholms kommun ta emot så många prominenta gäster?
– Absolut, här finns ett antal hotell som har fina ­sviter, till exempel hotell Borgholm, Halltorp, Ekerum och Strand. Och eftersom det blir sommarbröllop tror jag att en del gäster kommer att lägga till med sina båtar i Borgholms hamn.
Hur kommer kommunen att fira bröllopet?
– Vi får hitta på en utsmyckning, en symbol som varar länge, som de två träd vi planterade på torget i närvaro av kronprinsessan Victoria och prins Daniel i samband med deras bröllop. Det ska bli en festlig ceremoni som allmänheten bjuds in till.