Mindre umgänge med barn efter tjat

Mörbylånga Artikeln publicerades

Mamman uppmanande sitt barn att bråka med familjehemmet, nu får hon inte längre träffa barnet varje vecka.

Förvaltningsrätten i Växjö har avslagit en kvinnas begäran att få träffa sitt barn oftare. Barnet bor sedan 2016 i ett familjehem. I maj detta året beslutades det av kommunstyrelsen i Mörbylånga att kvinnan inte längre skulle få träffa sitt barn varje vecka. Detta för att hon enligt kommunen ska ha motsatt sig barnets vård och tjatat på barnet att flytta hem. Barnet ska efter varje träff ha bråkat med värdfamiljen. Barnet ska också ha sagt att hen tyckte det var jobbigt att mamman uppmanade hen att bråka med familjehemmet.

Kvinnan säger att hon aldrig har ingripit eller motsatt sig vården av barnet men förvaltningsrätten håller inte med. De anser att hon genom att uppmana barnet att bråka och flytta hem har försökt störa i behandlingen.

Istället har kvinnan nu bara rätt till fyra övervakade timmar var tredje vecka med barnet och ett samtal i veckan med familjehemmet för uppdateringar. Kvinnan motsatte sig beslutet men Förvaltningsrätten gav kommunen rätt. Enligt utredningen ska barnet efter förändringen tycka att träffarna är roliga och se fram emot dem.