Komvuxelever redo för start står helt utan lärare

Borgholm Artikeln publicerades

Det var 14 förvånade elever som infann sig redo för kursstart på Halltorp i torsdags. Läraren dök inte upp. Nu går annons ut efter en ny.

På Ölands gymnasium, Komvux erbjuds en restaurangutbildning på tre terminer. Intressen för utbildningen är stort eftersom den ger stora möjligheter till arbete.

– Man blir utbildad kock men sedan krävs det ju att man arbetar några år för att få mer erfarenhet. Kock är ett hantverksyrke, säger Katarina Karlsson.

Enligt uppgifter ska den anställda läraren ha ångrat sig och valt att inte komma till kursstarten. Men tillförordnad rektor Roland Brattström har andra uppgifter.

– Läraren blev sjukskriven och nu går vi ut med en ny annons. Kursstarten skjuts upp.

Hur länge deltagarna får vänta på sin utbildning vet han inte.

– Nej, vi går ut med en ny annons och kommer den sjukskrivna läraren tillbaka så är ju det bra. Får jag tag på en lärare så kan det ju bli på måndag jag vet inte detta hände ju i går.

På restaurangutbildningen finns plats för 16 elever och det var 14 som skulle börja. På Ölands gymnasium, Komvux finns redan en grupp på 13 personer som nu går sin sista termin på utbildningen.

Utbildningsstarten var planerad till 30 januari i år men av någon anledning hölls kursstarten torsdag 17 februari och har nu skjutits upp. Det finns ingen information i nuläget om hur länge kursstarten dröjer.