Hon blir ny vd för Ölands bank

Öland Artikeln publicerades
Anneli Nilsson blir ny vd på Ölands Bank.
Foto: Ölands Bank
Anneli Nilsson blir ny vd på Ölands Bank.

Anneli Nilsson har utsetts till ny vd för Ölands bank.

Anneli Nilsson kommer närmast från rollen som affärs- och rörelsechef samt ställföreträdande vd på Ölands Bank.

– Anneli har lång erfarenhet från banken och stor kompetens för att möta de krav som ställs på en VD i en sparbank. Vi ser särskilt väl på att hon har ett stort hjärta för Öland, som är ett av kärnvärdena för Ölands Bank, säger Katrine Rietz, styrelseordförande i Ölands Bank, i ett pressmeddelande.

Hon efterträder därmed Mårten Lindberg som nu blir ny vd på HSB Sydost. Något exakt datum då Anneli Nilsson tillträder sin nya tjänst finns inte i nuläget, utan sker efter överlämning och överenskommelse.

– Jag är stolt och tacksam över att fått styrelsens förtroende och ser fram emot att leda arbetet med att fortsätta skapa goda kundrelationer och få Ölands Bank att växa och utvecklas som sparbank, säger Anneli Nilsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.