Annons

Verstappen i pole position för första gången

Bilsport • Publicerad 3 augusti 2019
Red Bull föraren Max Verstappen firar att han tagit sin första pole position i karriären när han var snabbast runt Hungaroring.
Red Bull föraren Max Verstappen firar att han tagit sin första pole position i karriären när han var snabbast runt Hungaroring.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Max Verstappen blev den 100:e formel 1-föraren att stå i pole position när han satte banrekord runt Hungaroring. Nederländaren verkar vara i storform. Han har i sin Red Bull-bil vunnit två av de tre senaste tävlingarna och har totalt sju segrar på 94 starter.

– Det är fantastiskt, sade Verstappen.

Annons

– Det återstår fortfarande en tävling och när dagen är slut så är det ändå det viktigaste. Men det är väldigt härligt och fantastiskt för teamet.

Verstappen, 21, körde kvalet till Ungerns GP på 1.14,572 och har sällskap längst fram i söndagens tävling av finske Mercedesföraren Valtteri Bottas. VM-ledande Lewis Hamilton har tredje startposition.

Aldrig tidigare har en nederländare stått längst fram, inte ens Verstappens pappa Jos som två gånger nådde pallen, den första gången just på Hungaroring 1994. Två svenskar har stått i pole position, Ronnie Peterson 14 gånger, och Joakim Bonnier, en gång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons