Annons

Stora sopbranden i Nässjö kostade en miljon

Räkningen för insatsen i vid en brand i en återvinningsanläggning i Nässjö i höstas har nu kommit.
Bränder • Publicerad 26 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

I flera dagar arbetade räddningstjänsten med en omfattande brand i en återvinningsanläggning i Nässjö. Höglandets räddningstjänstförbund räknar med att det är den största branden sedan förbundet bildades.

Nu har räkningen för den stora insatsen kommit. Den landar på en miljon kronor, vilket är mycket för ett litet förbund, skriver Smålands-Tidningen.

Annons

– Vi får nu begära kostnadstäckning av våra medlemskommuner, Nässjö och Vetlanda, säger förbundets controller, Thomas Ljunggren, till tidningen.

Orsaken till branden, som bröt ut i slutet av september, är fortfarande oklar. Förundersökningen som var rubricerad som mordbrand är nu nedlagd efter att den tekniska undersökningen inte kunnat styrka att branden var anlagd, skriver Smålands Dagblad.

KB/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons