Annons

Stefan Edberg vann 40-miljonerstvist – fallet drivs vidare

Tennislegendaren och kapitalförvaltaren Stefan Edberg vann tillsammans med en affärskompanjon tvisten sedan de stämts på drygt 40 miljoner kronor. Nu drivs fallet till Svea hovrätt.
Publicerad 17 januari 2018

Västmanlands tingsrätts dom innebär också att de som förlorade tvisten skulle betala Stefan Edbergs och kompanjonens rättegångskostnader på 7,2 miljoner kronor plus ränta.

Annons

Bakgrunden är affärer i kapital- och fondförvaltningsbolagen Case Investment AB och Case Asset Management AB. Såväl Stefan Edberg som affärskompanjonen var aktieägare i moderbolaget Case Investment och satt även i styrelsen.

Verksamheten i Case Asset Management överläts sommaren 2014 till dotterbolaget, Case Kapitalförvaltning AB. Ett halvår senare skrevs ett aktieöverlåtelseavtal med Proficio om alla aktier i dotterbolaget för 32 miljoner kronor.

De fem privatpersonerna och de två aktiebolagen som ligger bakom stämningen anser att försäljningen skedde till ett för lågt pris och att de ”vållats skada i motsvarighet till sina respektive aktieinnehav” i Case Asset Management och Case Investment.

Stefan Edberg och affärskompanjonen beskylls för att i egenskap av styrelseledamöter uppsåtligen eller av oaktsamhet ha agerat i strid med aktiebolagslagen.

Men Västmanlands tingsrätt slutsats blev att det inte bevisats att värdet på Case Asset Management översteg priset på 32 miljoner när avtalet skrevs.

”Redan på grund av denna bedömning i värderingsfrågan ska käromålen ogillas”, står det i domen som nu överklagats.

De klagande vill få rätt till sitt begärda krav. Eller i andra hand slippa undan med att betala högst fyra miljoner kronor för motpartens rättegångskostnader.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons