Annons

Så många fick a-kassa i Oskarshamn förra året

586 personer i Oskarshamn fick ersättning från a-kassan förra året.
Oskarshamn • Publicerad 10 juni 2019

586 personer motsvarar 2,2 procent av befolkningen i kommunen visar en ny sammanställning av utbetalningarna av arbetslöshetsersättning i Sveriges kommuner, som genomförts av Sveriges a-kassor. Det motsvarar det nationella genomsnittet. Sammanställningen visar också att antalet personer som fått ersättning i Oskarshamn minskat med 56 personer jämfört med för fem år sedan

– Vi ser stora skillnader mellan kommunerna i andelen som fått ersättning från a-kassan. Gemensamt för hela landet är att arbetsmarknaden blir allt mer flexibel och att kraven på flexibilitet måste balanseras med trygghet för den enskilde arbetstagaren, säger Tomas Eriksson, arbetslöshetsexpert Sveriges a-kassor, i ett pressmeddelande.

I Oskarshamn fick 586 personer arbetslöshetsersättning under 2018, vilket motsvarar 2,2 procent av befolkningen i kommunen. Det är samma andel som det nationella genomsnittet.
I Oskarshamn fick 586 personer arbetslöshetsersättning under 2018, vilket motsvarar 2,2 procent av befolkningen i kommunen. Det är samma andel som det nationella genomsnittet.Foto: Bertil Ericson / TT

Oskarshamn kommer på plats 120 av Sveriges 290 kommuner i sammanställningen, som toppas av Haparanda där 5,2 procent av befolkningen fick a-kassa i fjol. I botten finns Kinda, Mullsjö och Nykvarn med 0,8 procent.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons