Så många fick a-kassa i Oskarshamn förra året

Oskarshamn Artikeln publicerades

586 personer i Oskarshamn fick ersättning från a-kassan förra året.

586 personer motsvarar 2,2 procent av befolkningen i kommunen visar en ny sammanställning av utbetalningarna av arbetslöshetsersättning i Sveriges kommuner, som genomförts av Sveriges a-kassor. Det motsvarar det nationella genomsnittet. Sammanställningen visar också att antalet personer som fått ersättning i Oskarshamn minskat med 56 personer jämfört med för fem år sedan

– Vi ser stora skillnader mellan kommunerna i andelen som fått ersättning från a-kassan. Gemensamt för hela landet är att arbetsmarknaden blir allt mer flexibel och att kraven på flexibilitet måste balanseras med trygghet för den enskilde arbetstagaren, säger Tomas Eriksson, arbetslöshetsexpert Sveriges a-kassor, i ett pressmeddelande.

Oskarshamn kommer på plats 120 av Sveriges 290 kommuner i sammanställningen, som toppas av Haparanda där 5,2 procent av befolkningen fick a-kassa i fjol. I botten finns Kinda, Mullsjö och Nykvarn med 0,8 procent.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.