Annons

Räddningshelikopter åter i beredskap

Efter att ha varit tagen ur beredskap under närmare ett dygn återgick räddningshelikoptern i Ronneby i beredskap på onsdagen.
Östersjön • Publicerad 18 januari 2018

Det var under tisdagseftermiddagen som Sjöfartsverkets räddningshelikoptrar i Umeå, Norrtälje, och Ronneby gick ur beredskap på grund av ett bråk.

Det långvariga bråket handlar om det arbetstidsavtal Sjöfartsverket haft för helikopterbesättningarna. Parterna har förhandlat sedan avtalet sades upp i maj 2017.

Annons

– Ja, det stämmer att Östersjön inte har någon flygresurs i natt. Men vi har löpande kontakt med våra grannländer och Försvarsmakten är underrättad, sa Nina Brundin, jourhavande kommunikatör på Sjöfartsverket, till SVT på tisdagen.

På onsdagen var helikoptern i Ronneby, vars ansvarsområde bland annat innefattar delar av Östersjön, åter tagen i beredskap.

Under tiden som helikoptrarna var ur beredskap inträffade inga sjö- och flygräddningsärenden som krävde några flygande resurser.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons