Annons

Mordmisstankarna kvarstår efter nytt förhör

Kvinnan som misstänks ha mördat sin man förhördes på nytt under lördagseftermiddagen och misstankarna mot henne kvarstår. Åklagaren har beslutat att hon ska vara fortsatt anhållen.
Växjö • Publicerad 18 mars 2018

Kvinnan är i 55-årsåldern och händelsen som nu utreds inträffade i parets bostad i trakten av Tolg, norr om Växjö.

Den tidigare ostraffade kvinnan har förhörts två gånger av polisens grova brottsutredare på polishuset i Växjö. Hon har fått en offentlig försvarare utsedd.

Annons

Lördagseftermiddagens mer omfattande förhör varade i närmare två timmar och då fick kvinnan möjligheten att berätta sin version av det inträffade. Det kommer sannolikt att hållas ytterligare förhör med henne under helgen.

Under en mordutredning förhör polisen rutinmässigt närstående och andra personer som kan ha uppgifter att lämna. Allt för att få en så heltäckande bild som möjligt.

Enligt vad tidningen Smålandsposten erfar larmades ambulans först till platsen vid ett-tiden under natten till lördagen. Ambulanspersonalen som kom till den aktuella bostaden hittade den döde mannen och polisen larmades.

I bostaden fanns kvinnan och hon greps direkt av polisen misstänkt för att ha dödat sin man.

Polisens kriminaltekniker gjorde under natten till lördagen en inledande teknisk undersökning av platsen som är avspärrad med polisens blåvita avspärrningsband.

Polisen tror sig veta vad mannen dog av. Men det definitiva utlåtandet görs av rättsläkare efter att den döde genomgått en rättsmedicinsk undersökning.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons