Annons

Man döms för dödshot under IKO-match

En man i 75-årsåldern döms för att ha hotat en Västerviksspelare under derbyt mellan IK Oskarshamn och VIK i februari.
OSKARSHAMN • Publicerad 11 september 2019
En spelare anmälde ett hot i samband med derbyt mellan IKO och Västervik i Be-Ge hockey center.
En spelare anmälde ett hot i samband med derbyt mellan IKO och Västervik i Be-Ge hockey center.Foto: Daniel Svensson

Kalmar tingsrätt menar i sin dom att det är bevisat att 75-åringen gjort pistoltecken och dödshotat VIK-spelaren Kim Johansson. Historien styrks av en lagkamrat som var vittne till händelseförloppet. Hoten var också av sådan karaktär att de ”varit ägnade att framkalla allvarlig rädsla för målsägandens personliga säkerhet”.

Mannen döms till 50 dagsböter.

Annons

Brottet inträffade under matchen i Be-Ge Hockeycenter den 16 februari. Västervik var i ledning med 1-0 och på väg till omklädningsrummet då Kim Johansson stötte på 75-åringen.

– Det var mellan andra och tredje perioden när jag satt på sargkanten som en äldre man i publiken formar sin hand som en pistol och säger att han ska skjuta mig. Jag frågade vad han ville och han sa att han skulle döda mig samtidigt som han gjorde ett ”skära av halsen”-tecken, har han tidigare berättat för Sporten.

I förhör har Kim Johansson berättat att han uppfattade händelsen som obehaglig och kontaktat en säkerhetsvakt.

75-åringen själv förnekar brott. Han medger att han gjorde pistoltecken men hävdar att hans budskap var att IK Oskarshamn skulle skjuta Västervik i sank i den sista perioden.

LÄS MER:

David IsefjordSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons