Annons

Körskollärare var onykter på lektion - nu åtalas han

En körskollärare i länet var onykter på lektionen och blåste positivt på nykterhetskontrollen.
Nu åtalas mannen för rattfylleri.
KALMAR LÄN • Publicerad 21 augusti 2018

Det var i mitten på mars tidigare i år som polisen stoppade körskolebilen vid halv tio-tiden på förmiddagen eftersom bilen var oskattad. Men när körskolläraren blåste positivt på utandningsprovet avbröts körlektionen och läraren togs med till polisstationen. Blodprovet visade senare att körskolläraren hade en alkoholkoncentration på 0,4 promille i blodet.

I förhör med polisen uppger körskolläraren att han kvällen före hade druckit två starköl före klockan 21 och sedan gått och lagt sig. Han säger också att han inte kände sig alkoholpåverkad och förnekar att han har problem med alkohol.

Nu åtalas mannen för rattfylleri och åklagaren har föreslagit att påföljden ska bli 40 dagsböter à 200 kronor. Den åtalade körskolläraren varken erkänner eller förnekar brott.

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons