Annons

Klimatdemonstranter blockerar London

Storbritannien • Publicerad 15 april 2019
Klimatdemonstranter har samlats på Parliament Square i London.
Klimatdemonstranter har samlats på Parliament Square i London.Foto: Kirsty Wigglesworth

Klimatdemonstranter i London kommer att "förlama" centrala delar av staden från och med måndagen och fem dagar framöver.

I ett försök att tvinga regeringen att göra mer för klimatet är planen att blockera några av stadens mest trafikerade gator, bland annat runt Piccadilly Circus och Westministerpalatset där Storbritanniens parlament har sitt säte.

Annons

Blockaden inleddes på måndagsförmiddagen och kommer att fortsätta dygnet runt i åtminstone fem dagar, enligt demonstranterna.

"Vi kommer fredligt att blockera trafiken dygnet runt. Det kommer att bli en fullskalig festival av kreativt motstånd där människor samlas, med konst, scenframträdanden, samtal, workshops, mat och utrymmen för familjer", lyder ett uttalande av arrangören Extinction Rebellion.

Samma proteströrelse väckte uppmärksamhet tidigare i april, då de genomförde en halvnaken protest i det brittiska underhuset.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons