Internationellt efterlyst kvinna gripen

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Polisen i Kronoberg har gripit en internationellt efterlyst 50-årig kvinna. Vad kvinnan är misstänkt för framgår inte.

Vid en biljakt ska 50-åringen ha försökt köra på en polis och hon är nu misstänkt för försök till grov misshandel.

Den 50-åriga kvinnan kunde gripas i samband med kontroll av en bil sydväst om Växjö, förmodligen i Älmhults kommun, på måndagskvällen.

– Det var en polispatrull som fick upp spår på de här och följde efter. Då hoppade tre personer ur bilen och sprang till skogs, säger Magnus Rosholm, inre befäl vid polisen.

Kvinnan som är internationellt efterlyst kunde gripas i bilen.

En stor polisinsats sökte efter de andra personerna under kvällen och natten. Bland annat sökte polisen med flera hundpatruller i området och tågtrafiken mellan Diö och Vislanda stoppades helt under ungefär en timme.

– Vi beslöt oss för att stoppa trafiken för att det inte skulle hända en olycka när det är mörkt ute, säger Magnus Rosholm.

Vid 01.30 kunde polisen dock meddela att alla tre som sprang iväg har hittats och att en av dem, också det en kvinna, har gripits. Bilen de färdades i är tagen i beslag.

Vad kan du berätta om den efterlysta kvinnan?

– Det finns en europeisk arresteringsorder på henne, säger Magnus Rosholm.

Vad de två kvinnorna är misstänkta för vill Magnus Rosholm dock inte gå in på utan hänvisar till att ärendet hör till polisen i Norge.

– Vi kommer ta kontakt med åklagare och försöka få dem anhållna. Sedan får vi vidta utredningsåtgärder under morgondagen, säger han under natten.

Polisen kommer ordna med transport för de misstänkta till Norge där de kommer höras vidare. Under natten anhölls båda kvinnorna av åklagare.

Polisen skriver på sin hemsida att den 50-åriga kvinnan i samband med biljakten körde på en polisbil och försökte köra på en polis. Hon misstänks nu för smitning från trafikolycka och försök till grov misshandel.