Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Kalmar län fick en person hjälpas upp ur en gödselbrunn av polis.
Och i Gislaved har skyddszoner upprättats kring skogsbranden.
Publicerad 23 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade vid 01-tiden utanför Högsby. Upprinnelsen ska ha varit en trafikkontroll där en bil inte stannade. Enligt polisen har personen, som ska ha försökt gömma sig i brunnen, har rapporterats för trafikbrott.

Natten i Kronobergs län ska ha varit lugn, utan några större händelser.

Annons

Sverige

Räddningstjänsten har uppfört en 10–15 meter bred skyddszon runt branden utanför Gislaved. Zonen ska begränsa spridningsrisken under dygnets mörka timmar.

Personalstyrkan har minskats till drygt 20 personer och släckningsarbetet kommer att trappas upp under tisdagsmorgonen.

– Vi har fokus på att ringa in branden, det är för farligt att gå in i området när det är mörkt, säger Gunnar Hansson, inre befäl på räddningstjänsten. (TT)

Två män har gripits i Danmark, misstänkta för ett grovt rån i Lund på långfredagen, skriver Sydsvenskan.

– Det har gjorts gripanden i Danmark. Där sitter två stycken som har begärts utlämnade till Sverige, säger Filip Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund, till tidningen.

En man i 65-årsåldern misshandlades vid rånet och fördes till sjukhus. Hans skador ska ha varit lindriga.(TT)

Världen

En polisman körde en bil in i en grupp med människor som deltog i ett påskfirande i nordöstra Nigeria. Flera personer dödades och polisen ska efter händelsen själv ha dödats av upprörda människor i folkmassan, enligt vittnen och källor inom polisen.

– Tio personer dödades, inklusive polisen och en paramilitär polis som var tillsammans med honom, säger Mary Mallum, talesperson för polisen, och fortsätter:

Annons

– Ytterligare 30 barn skadades och de befinner sig just nu på sjukhus.

Enligt vittnesuppgifter ska polisen, som inte var i tjänst, medvetet har kört in i folkmassan efter att ha haft ett gräl med några barn. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons