Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man misstänkt för grov stöld, grovmisshandel och narkotikabrott i Ljungby. Misstänkt mordförsök i Bromölla efter en skottlossning.
Publicerad 19 januari 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronobergs län

Strax efter klockan två på lördagsnatten skickades en polispatrull skickas till Södra Torggatan med anledning av bråk utomhus mellan två män.

Annons

När patrullen väl anlände låg en av männen på marken, och den andre sprang i från platsen.   Mannen, som är i 30-års åldern, misstänks för grov misshandel genom slag och sparkar mot målsägande, samt att i samband med misshandeln tillgripit hans mobil, bankkort och kontanter. Han är därför även misstänkt för rån.

Målsägande är en man i 30-års åldern. Det finns inga uppgifter om att han behövde sjukvård i samband med händelsen.

I samband med händelsen fanns även misstankar om narkotikabrott gällande båda männen.

Den tilltalade har förhörts under natten och var under lördagsmorgonen anhållen.

Sverige

Vid 23-tiden på fredagskvällen larmades polisen till en bostad i Bromölla efter att skottlossning hörts.

När patrullen kom till platsen kunde polisen konstatera att någon avlossat skott inne i en lägenhet men utan att skada de två personer i 25-årsåldern som befann sig i lägenheten.

– Bakgrunden till händelsen är lite oklar, men någon form av bråk har uppstått då flera gärningspersoner kommit dit och knackat på dörren och en hotfull situation uppstod, uppger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Efter skottlossningen försvann gärningspersonerna från platsen och polisen genomför nu förhör med målsägande och tekniker arbetar på platsen för att säkra eventuella spår (TT).

En ambulans rånades under fredagskvällen i Kungsör av en pistolbeväpnad man efter att ha lurats med ett falsklarm.

Annons

– Vid 21.06 fick vi ett nödlarm från en ambulans och när vi kom till platsen visade det sig att en kille hade ringt sjukvården och uppgett att hans mamma hade hjärtfel, men när ambulansen kom till platsen möttes de av en kille med pistol utanför porten, säger Sanja Vukicevic, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Mannen, som var klädd i svart, tvingade till sig personalens sjukvårdsväska.

– De bedömer att han var i 20-30-årsåldern, smal, pratade engelska, men oklart om det var bra eller dålig engelska. Han tog väskan och det som fanns i den, vilket var diverse smärtstillande preparat och kanyler bland annat. Han har troligtvis haft det som mål. Därefter försvann han till fots, säger Sanja Vukicevic.

Vid 04-tiden på lördagsmorgonen hade polisen ännu inga spår efter pistolmannen.

Polisen genomför nu dörrknackning och vittnesförhör (TT).

Världen

Minst 20 personer har mist livet efter en stor explosion i centrala Mexiko. En läckande oljepipeline exploderade i delstaten Hidalgo när ett okänt antal personer försökte stjäla oljan som rann ut.

Tv-bilder visar höga eldsflammor vid pipelinen i staden Tlahuelilpan, tio mil norr om Mexico City.

– Jag har fått veta att 20 personer har bränts ihjäl och att ytterligare 54 brännskadade offer behandlas på sjukhus, säger Omar Fayad, guvernör i Hidalgo.

Explosionen ägde rum på en plats som enligt Fayad är känd för bränslestölder.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har i dagarna inlett en nationell kampanj mot bränslestölder, som är ett stort problem i landet (TT).

April CaarpSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons