Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrott i lastbil på E4 vid Lagan. Dikeskörning norr om Målilla.

Fyra anhållna för skottlossning i Göteborg.

Kronoberg

Vid midnatt mot tisdagen ska en lastbilschaufför ha haft inbrott i fordonet.

Händelsen inträffade när föraren stannat vid en rastplats på E4 vid Lagan.

Några personer ska ha rört sig vid lastbilen. När föraren gick ut och kollade vad som hände stack de från platsen, uppger polisen.

Ett paket ska ha legat kvar öppnat. Men det är inledningsvis oklart vad som stulits.

Ingen är misstänkt tidigt på tisdagsmorgonen.

Kalmar län

Det var begränsad framkomlighet på riksväg 23/34 mellan Målilla och Hultsfred efter en singelolycka på natten till tisdagen.

Ingen person skadades fysiskt, enligt polisen.

Larmet om olyckan, i norrgående riktning på vägen, kom klockan 00.20. Personbilen ska ha hamnat i diket, enligt uppgift till SOS Alarm.

Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen. Men ingen person ska ha förts till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Trafikverket satte prognosen för när arbetet skulle vara färdigt till klockan 01.45. Under tiden styrdes trafiken växelvis förbi platsen.

Polisen har ingen misstanke om brott vid trafikolyckan.

Sverige

Flera personer har hört av sig till polisen om en misstänkt skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Polisen åkte med ett flertal enheter till området Brämaregården vid 22.15-tiden på måndagskvällen.

– Vi har inte hittat några spår eller hittat någon, men flera personer har ringt in om misstänkt skottlossning. Och vi har hämtat in fyra personer till förhör, så får vi se vart det leder, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till Gota Media nattbyrå vid midnatt.

Polisen inledde en förundersökning om försök till mord alternativt grovt vapenbrott, skrev GP.

På tisdagsmorgonen uppger polisen att två tomhylsor samt en patron hittats vid Munkedalsgatan och har tagits i beslag. En okänd person ska enligt vittnen ha beskjutits utan att ha blivit träffad.

Polisen har inte hittat den personen under natten.

Däremot fann man en ung man i området som ska ha burit vapen. Han och tre andra personer som är med honom hämtas till förhör.

Alla fyra misstänks för grovt vapenbrott samt försök till mord, uppger polisen. De anhölls senare av åklagare.

Världen

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA. Många av dem är religiösa ledare.

Demonstranterna vid gränsen mot Mexiko kräver att kvarhållande och utvisning av migranter ska upphöra och att USA ska släppa in de människor som anlände till Tijuana i Mexiko i november, i en så kallad migrantkaravan.

Bland de mer än 400 demonstranterna fanns företrädare för kyrkor, moskéer, synagogor och ursprungsbefolkningars organisationer. Med sånger och böner tog de sig framåt i rader bestående av fyra till sex personer. Några av deltagarna bar tröjor med texten "Love knows no borders", "Kärleken känner inga gränser".

De försågs med handfängsel och leddes bort när de nådde ett förbjudet område vid gränsstängslet.

– Vi uppmanar USA att respektera migranternas rättigheter, säger Joyce Ajlouny, generalsekreterare vid AFSC (American Friends Service Committee), som arrangerat demonstrationen. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.