Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man i 50-årsåldern är anhållen misstänkt för mordbrand i Ruda.

Småland

Den man som greps på söndagskvällen i Ruda, Högsby kommun, misstänkt för att ha tänt eld på en garagebyggnad anhölls av åklagare under natten. Mannen är misstänkt för mordbrand. Han ska också med någon slags tillhygge ha slagit sönder det intilliggande huset invändigt.

I övrigt har det varit en lugn natt i både Kalmar och Kronobergs län, enligt polisens inre befäl.

Sverige

En man har avlidit efter att ha skjutits i Segeltorp söder om Stockholm. Polisen larmades till platsen vid 22.45 på söndagen. Där fann de den skottskadade mannen, som då var vaken och talbar.

Gärningspersonen hade då flytt.

– En person har lämnat platsen på moped, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Den skadade mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

En omfattande polisinsats pågick på platsen under natten, med vittnesförhör och teknisk undersökning. Vid 04-tiden på natten hade ännu ingen gripits. (TT)

Världen

Turkiets och USA:s presidenter Recep Tayyip Erdogan och Donald Trump har över telefon diskuterat journalisten Jamal Khashoggis död, uppger turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

"Erdogan och Trump kom överens om att alla detaljer kring Khashoggi-fallet måste klargöras", skriver nyhetsbyrån.

Tidigare under söndagen sade Erdogan att den "osminkade sanningen" om journalisten kommer att avslöjas. Khashoggi dödades på det saudiska konsulatet i Istanbul. (TT)

Sport

Zlatan Ibrahimovic blev målskytt och stod för en assist i måstematchen mellan LA Galaxy och Minnesota United.

Svensken gjorde 1–0 i den 30:e matchminuten, i en match som till slut slutade 3–1 till Galaxy.

Los Angeles var tvungen att vinna för att ha chans att ta sig till slutspel, men laget kunde inte på egen hand hålla hoppet vid liv. Men Real Salt Lake förlorade med 0–3 mot Portland, vilket innebär att Galaxy fortfarande kan nå slutspel. (TT)

Marcus Ericsson kniper åt sig en poäng i formel 1, efter att två motståndare diskvalificerats.

Ericsson körde in på en tolfte plats i USA:s GP, men fransmannen Esteban Ocon och Danmarks Kevin Magnussen, som slutade åtta respektive tia, diskvalificeras efter att ha brutit mot bränslereglerna, vilket gör att Ericsson placeras på sista poängplats.

Svensken var något besviken efteråt, och förklarade att starten på mjuka däck var tuff och gjorde det svårt att utmana motståndarna.

"Men jag lyckades att ta mig upp i fältet steg för steg, vilket var en bra insats", säger svensken i ett pressmeddelande efter matchen. (TT)