Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Narkotikabrott i Ronneby och singelolycka utanför Jämjö.

Blekinge

Polisen stoppade under natten en bil på Karlshamnsvägen i Ronneby. Föraren misstänks för drograttfylleri och medtas för provtagning. Föraren är även misstänkt för innehav av narkotika och ringa narkotikabrott för eget bruk.

I bilen fanns två passagerare och också de är misstänkta för brott.

– En för innehav av en mindre mängd narkotika och en är misstänkt för brott mot knivlagen, säger Thomas Boking, inre befäl på polisen i Karlskrona.

Det kom ett larm om en singelolycka mellan Fågelmara och Jämjö vid 01.22, natten mot onsdagen. Enligt larmet stod en personbil i diket.

Räddningstjänsten var på platsen i tjugo minuter. De beskrev läget som lugnt och lämnade över ärendet till polisen. Enligt polisen fanns det ingen person kvar på platsen och vad man vet har ingen skadats.

Sverige

Polisen hoppas att vittnen kan skapa klarhet, sedan två personer knivskurits under oklara omständigheter i Skövde.

De två skadade hittades i samband med att polisen larmades till McDonald's restaurang på Rådhusgatan sent på kvällen.

– Den ena ska ha blivit knivskuren i magen och den andra i ryggen enligt uppgifter, säger Fredrik Bergström, inre polisbefäl i staden, till Skaraborgs Allehanda.

Det är oklart hur allvarliga skadorna är.

Ingen misstänkt finns, men det var mycket folk i rörelse i området vid tillfället.

– Vi vill få in så mycket tips som möjligt, allt kan vara av intresse, säger Fredrik Bergström. (TT)

Rökdykare räddade en svårt skadad person sedan en brand utbrutit på Solskensgatan i Uppsala i natt.

Eldsvådan i en lägenhet på fjärde våningen var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram.

– Rökdykarna tog sig in i lägenheten som brann och påträffade en person där som de lyckades få ut, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, till Upsala Nya Tidning.

– De gjorde ett förträffligt bra jobb. En livräddande insats, säger Emil Skoglund om rökdykarnas arbete.

Den skadade fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd. Även en annan person från huset, som fått i sig rök, togs omhand. Branden är släckt. (TT)

Världen

Antalet döda i den bussolycka som inträffade i Anderna i Ecuador på lördagen steg under dagen till elva personer. Det innebär att totalt 46 personer omkommit i liknande olyckor i landet under de senaste tre veckorna.

Bussen var på väg till Loja i södra Ecuador när den kraschade drygt två mil söder om staden Cuenca.

"Totalt 37 skadade personer och elva döda har rapporterats efter morgonens olycka", skriver lokala myndigheter på Twitter. (TT)

En 13-årig pojke som i början av augusti fritogs tillsammans med tio andra barn i New Mexico, säger till FBI att han tränats för att utföra våldsdåd.

Förutom barnen befann sig två män och tre kvinnor på en egendom i New Mexico när polisen gjorde tillslag. Senare hittades även kvarlevorna av en liten pojke.

I ett vittnesmål från en FBI-agent framkommer det att 13-åringen, son till en av kvinnorna, säger att mammans pojkvän ville skapa "en armé". (TT)

En gravid kvinna och hennes dotter dödades under lördagen av artillerield från syriska regeringstrupper i Idlib, uppger SOHR.

På kvällen kom rapporter om explosioner vid en militärflygplats nära Damaskus.

Enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som är baserat i Storbritannien, har president al-Assads styrkor i veckor samlats längs provinsen Idlibs gränser inför vad som tros vara en kommande storoffensiv mot rebeller i området. SOHR uppger att regeringsstyrkorna dagligen utför attacker i området.

Den gravida kvinnan och barnet som dödades på lördagen befann sig i staden Jisr al-Shughur i provinsens sydvästra del, som vetter mot regeringskontrollerat område.

Enligt experter kan Jisr al-Shughur vara ett nyckelmål vid en attack mot regionen. Idlib är den sista provinsen som fortfarande i stora drag kontrolleras av rebellgrupper, och Ryssland, som stöder president Bashar al-Assad, trycker på för en offensiv.

På lördagskvällen kom även rapporter om att explosioner hörts vid en militärflygplats nära huvudstaden Damaskus.

Enligt SOHR var det en ”möjlig israelisk missil som träffade en ammunitionsdepå”. Men en militär källa uppger för den statliga nyhetsbyrån Sana att något exploderat vid ammunitionsdepån på grund av en elektrisk kortslutning. (TT)