Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen misstänkt för hot och ofredande i Alvesta. Inbrott i Växjö.
Publicerad 3 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kronoberg

En man i 30-årsåldern greps i Alvesta på torsdagskvällen. Polisen larmades strax före klockan 21.30.

Annons

– Det är två män som känner varandra sedan tidigare, ofredandet har pågått ett tag. Men idag (läs på torsdagen) blev han även hotad, säger Samir Cehic, jourförundersökningsledare vid polisen i Växjö.

Brottsrubriceringarna är olaga hot och ofredande. Den misstänkte, som är känd av polisen sedan tidigare, kunde gripas på plats och ska förhöras vidare under fredagen. Han har anhållits.

Vid klockan 01.20 larmades polis till en villa vid Öjabyvägen i Växjö där ett inbrott ska ha begåtts. Någon/några ska ha tagit sig in och tagit en plånbok samt en mobil.

Polisen har gjort en anmälan om stöld.

Och på riksväg 23 i Älmhults kommun stoppade polis vid midnatt en man i 60-årsåldern som körde bil. Han togs med för provtagning och misstänks för narkotikabrott samt drograttfylleri, enligt polisen.

Sverige

Fjällräddare har nått fram till den kvinna och de två barn som överraskats av dimma på Kebnekaise.

Polisen meddelar under natten att runt 40 personer har samlats på en plats på berget. Fjällräddarna hade med sig varm dryck och kommer att övernatta på berget tillsammans med gruppen i väntan på bättre väder.

Fjällräddningen skickades ut sedan kvinnans make, som befann sig på fjällstationen, vid midnatt larmat om att familjen inte kommit tillbaka på utsatt tid. Han hade haft telefonkontakt med kvinnan som hade uppgett att sikten inte var bra nog för att ta sig ner.

Det finns inga uppgifter om att någon är skadad. (TT)

Annons

Tre personer har förts till sjukhus efter en krock mellan en bil och en motorcykel utanför Jönköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

Olyckan ska ha inträffat i en korsning då motorcykeln körde in i bilens sida.

Skadeläget på de två personer som färdades på motorcykeln är oklart. Bilföraren blev svårt chockad och fördes också till sjukhus med ambulans.

Olyckan kommer att utredas av polis. (TT)

Världen

Sittande presidenten Emmerson Mnangagwa från partiet Zanu-PF har vunnit presidentvalet i Zimbabwe, meddelar landets valkommission.

Den zimbabwiska oppositionen motsätter sig vad de kallar "falska" valresultat.

Enligt Zimbabwes valkommission fick Mnangagwa 50,8 procent av rösterna, medan utmanaren Nelson Chamisa och hans parti MDC fick 44,3 procent.

"Även om vi har splittrats av valet så är vi förenade i våra drömmar. Det här är en nystart", skriver Mnangagwa i ett inlägg på Twitter.

– Resultaten som har meddelats har inte verifierats av oss... så resultaten är falska, säger Morgan Komichi, talesperson för oppositionspartiet MDC. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons