Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg.
Publicerad 13 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En kvinna i 40-årsåldern misstänks för mordbrand efter en dramatisk eldsvåda på Hisingen i Göteborg.

Annons

Tillsammans med två andra skadade har kvinnan förts till sjukhus, och det är oklart när hon kan förhöras.

– Det får väl skador och så avgöra, säger vakthavande polisbefäl Ann-Christin Löfstrand.

Branden utbröt på torsdagseftermiddagen och fick ett dramatiskt förlopp. Flera boende hoppade enligt polisen från balkonger för att undkomma lågorna.

För en av de skadade, en äldre kvinna, är tillståndet livshotande, rapporterar GP. (TT)

Världen

Minst 16 personer har mist livet i en bombattack i norra Irak mot en begravning av milismän som dödats av terrorrörelsen IS.

Två bomber exploderade när processionen var på väg in på begravningsplatsen i samhället Asdira, enligt stadens borgmästare.

Ytterligare 14 personer skadades allvarligt. De kunde inte föras till sjukhus eftersom det hunnit bli mörkt och för att det fanns en oro för attacker från IS.

De fyra som begravdes var medlemmar i den regeringstrogna paramilitära styrkan Hashed al-Shaabi, som strider mot IS. De dödades i en attack mot en militär konvoj i onsdags.

Iraks regering utropade seger över IS i december efter att ha fått gruppen att lämna sina sista fästen längs den syriska gränsen. Terrorrörelsen står bakom flera dödliga attacker efter det, och lyckas ibland ta kontroll över vissa vägsträckor nattetid. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons