Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En villa har under natten brunnit ner i Mönsterås kommun. Det är oklart om någon har skadats.
Publicerad 8 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Vid halv fyra på söndagsmorgonen kom larmet om en villabrand i Mönsterås kommun. Det var en förbipasserande bil som larmade SOS.

Annons

När räddningstjänsten kommer till platsen är det en villa som är övertänd.

– Huset är precis nedbrunnet och polisen är på plats, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Om någon har kommit till skada är oklart.

Räddningstjänsten är på plats med flera enheter. Det finns ingen spridningsrisk till andra byggnader och tomter.

Sverige

Polisen jagar fortsatt de beväpnade gärningsmän som sköt en man i benet vid ett rån i en bostad i Utby i Göteborg.

– I natt har det inte hänt så mycket, utan det kommer att tas vid när dagens personal kommer in. De ska bearbeta de vittnesuppgifter som har kommit in och de tekniska undersökningar som har gjorts, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Polisen fick larm om rånet i villaområdet öster om centrala Göteborg klockan 15.19. Rånarna, som var klädda i vita skyddsoveraller och masker, sköt offret i benet och flydde sedan i hög hastighet i två bilar. På vägen krockade den ena flyktbilen, och personerna i den fortsatte springandes innan de rånade en kvinna på hennes bil som de fortsatte flykten i. Flyktbilen hittades senare i Partille centrum. (TT)

Polisen i Sundsvall följde under lördagskvällen efter en bil sedan bilister larmat om en misstänkt rattfull förare, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Annons

Innan de fick stopp på fordonet hade det hunnit tappa ett däck och kört på fälgen en sträcka. Kvinnan, i 45-årsåldern, som satt bakom ratten visade sig vara så berusad så att hon fördes till arresten för tillnyktring. Hon misstänks för grovt rattfylleri och kommer att förhöras när hon nyktrat till. (TT)

Världen

Brasiliens tidigare president Luiz Inácio Lula da Silva har anlänt till fängelset i Curitiba där han ska börja avtjäna ett tolvårigt fängelsestraff för korruption.

Lula överlämnade sig till polisen på lördagskvällen. Tv-bilder visade honom, omgiven av livvakter, långsamt gående genom anhängarskaran utanför metallarbetarförbundets högkvarter i São Bernardo do Campo utanför São Paolo, fram till en av flera svarta polisbilar som väntade utanför. Han flögs sedan till staden Curitiba, som är centrum för den enorma korruptionsutredningen.

Expresidenten ska tidigare ha försökt att överlämna sig till polisen, men mängder av anhängare hindrade då hans bil att komma fram och spärrade porten till byggnaden i São Bernardo do Campo

Förhandlingarna mellan norska arbetsgivarorganisationen NHO och fackförbunden LO och YS fortsätter på övertid. Om parterna inte kommer överens tas 35 000 medlemmar ut i den största strejken i Norge på 18 år.

Tidsfristen för förhandlingarna gick ut vid midnatt, och klockan 06 på söndagsmorgonen kan strejken bryta ut. Konflikten berör bland andra anställda inom transportnäringen, kollektivtrafiken och livsmedelsindustrin.

Förhandlingarna har pågått sedan i onsdags. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons