Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt för bilskadegörelse omhändertagen i Oskarshamn. Man anhållen för bilstöld.
Publicerad 4 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar län

Under natten till söndagen ska minst två bilar ha utsatts för skadegörelse vid Hamngatan i Oskarshamn.

Annons

Det var vid 03-tiden som ordningsvakter grep en man i 20-årsåldern. Själva gripandet hävdes av polis på plats, men han omhändertogs för berusning och ska förhöras när han nyktrat till.

– Det vi vet är att en ruta och en backspegel ska ha krossats, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Vid 05-tiden hade även tre personer omhändertagits för berusning i Kalmar under natten.

En bil som ska ha stulits i Hultsfred på lördagskvällen kunde senare stoppas av polis i Mariannelund.

– Den som förde bilen sitter anhållen i arrest i Eksjö. Vi kommer att hantera ärendet under dagen, säger Anders Olsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Bilen uppges ha stulits någon gång mellan klockan 19 och 21. Den misstänkte bilföraren, som är i 45-årsåldern, stoppades sedan på riksväg 40 i Mariannelund klockan 22.45. Han greps på platsen.

Och vi klockan 03.18 larmades polis till Skräddaretorpsvägen på Djurängen i Kalmar där en bostad ska ha utsatts för inbrott någon gång under lördagskvällen. Man ska ha krossat en fönsterruta på en altandörr varpå man öppnat den och gått in.

Väl inne stals en tv och en tv-spelskonsol samt en hårddisk, enligt polisen. Polisen har upprättat en anmälan om grov stöld.

Sverige

En industrilokal i Mariestad har eldhärjats under natten, skriver Mariestads-Tidningen.

Annons

Branden är sedan 05-tiden under kontroll, enligt Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Det är en byggnad som innehåller tre olika företag. Vi vet inte orsaken till branden, men det kommer att inledas en förundersökning om mordbrand, säger han till TT.

Byggnaden innehöll gasflaskor, men dessa har räddningstjänsten burit ut. Inga människor har skadats i branden. Larmet kom in strax efter klockan 03. (TT)

En man har omkommit i en brand i en lägenhet i Alingsås, skriver GT. Mannen i 60-årsåldern fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Branden bröt ut kring 21.30-tiden, och kunde snabbt släckas. Utöver skadorna i lägenheten där det brann är det rökskador i två trapphus och på vinden, enligt Stefan Löfgren vid Alingsås räddningstjänst. (TT)

En man har anhållits misstänkt för ett våldtäktsförsök natten till lördagen i Uppsala, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

– Man har bedrivit ett riktat arbete under natten som har lett till gripandet, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Natten till lördagen anmäldes även en våldtäkt i Uppsala, och natten före ett annat våldtäktsförsök. (TT)

En 15-årig pojke är misstänkt för brott efter att ha försökt köra ifrån polisen under tidig morgon i Enköping.

Annons

– Vi skulle göra en fordonskontroll och då valde föraren att inte stanna. Patrullen följer efter bilen, som får sladd in i ett träd, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Pojken som körde misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och olovlig körning. Utöver föraren satt fyra andra personer i bilen. Ingen skadades när bilen körde av vägen. (TT)

Världen

En lavin i den franska delen av Pyrenéerna har dragit med sig fem spanska skidåkare. En av dem omkom på platsen. En annan man hittades av en lavinhund och fördes till sjukhus i Toulouse där han senare avled, enligt myndigheterna.

Olyckan inträffade utanför pistat område nära tunneln Aragnouet-Bielsa, som går mellan Frankrike och Spanien. Tre av skidåkarna lyckades själva gräva sig fram ur snömassorna och klarade sig oskadda.

Under fredagen dödades fyra människor av en lavin i de södra franska Alperna. (TT)

Tre män i 30-årsåldern ställs inför rätta efter explosionen i Leicester i Storbritannien som krävde fem liv. De misstänks för mordbrand och fem fall av dråp, enligt polisen. De ska framträda inför domstol på måndag.

En butik och en tvåvåningslägenhet ovanpå butiken förstördes i den kraftiga smällen förra helgen.

I explosionen dödades en 46-årig kvinna och hennes två tonårssöner. Även en av sönernas 18-åriga flickvän och en 22-årig kvinna dödades. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons