Försvarsministerns pressekreterare avgår

Politik Artikeln publicerades

Försvarsminister Peter Hultqvists (S) pressekreterare avgår efter artiklar i Dagens Nyheter om hennes kopplingar till försvarslobbyism. Hon anser att hon inte har gjort något fel.

– Jag väljer i dag att lämna mitt jobb som pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist, säger Marinette Nyh Radebo till TT.

Hon säger att allt för mycket har handlat om henne de senaste dagarna och att hon inte längre kan sköta sitt jobb, vilket är att föra ut regeringens och försvarsministerns politik och det viktiga arbete som han har gjort de senaste fyra åren.

Hon kom till Hultqvist och regeringen från tjugotalet år i försvarsindustrin som lobbyist. I artiklarna har det också beskrivits hur hennes eget konsultföretag, som hon skrev över på familjemedlemmar i samband med steget in i regeringskansliet, har fortsatt verksamheten. Först i somras lades det ner.

Försvarsministern är mycket kort i sin kommentar.

"Jag konstaterar att Marinette Nyh Radebo beslutat att avsluta sin anställning som pressekreterare. Jag respekterar hennes beslut. Hon har under sina fyra år som pressekreterare gjort ett utmärkt arbete", skriver Hultqvist i en kommentar till TT.