Annons

Elever på vandring påkörda av flyende bilist

Två elever skadades när de blev påkörda av en smitande bil.
Högstadieeleverna var på vandring med sina lärare.
De fick kasta sig undan bilen.
Gammalstorp • Publicerad 25 september 2018

– Bilen accelererade in i gruppen av elever och lärare, säger Bengt Jeppsson, på polisen i Karlshamn.

Det var vid 13-tiden på måndagen som cirka 100 elever och tio lärare från högstadiet på Mjällby skola var på vandring på Hinnedalsvägen, mot Grundsjön, vid Gammalstorp. De hade en friluftsdag. Då kom en svart eller mörkblå Saab körande på den samla vägen.

Annons

– Bilen ökade farten och sicksackade rakt mot dem. Han körde på två av eleverna. En skadades på handleden och eventuellt blev den andra eleven också skadad, säger Bengt Jeppsson.

Därefter körde bilen vidare och smet från olycksplatsen. Eleverna och lärarna hade dessförinnan fått kasta sig undan bilen. Det var endast två av eleverna som har rapporterats ha träffats av bilen, uppger Bengt Jeppsson.

– Föraren har lämnat platsen utan att ge sig till känna, säger Bengt Jeppsson.

Bilen ska ha hållit en hastighet av cirka 40 kilometer i timmen när påkörningen inträffade. Det är oklart om det är en man eller kvinna som har kört den.

Rubriceringen är vållande till kroppsskada, vårdslöshet i trafik och smitning. Polisen tar gärna emot tips om Saaben.

Peter NybergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons