Annons

Domar överklagas om dubbelmordet i Marocko

Marocko • Publicerad 28 augusti 2019
De två kvinnorna, en danska och en norska, mördades intill bergsbyn Imlil i höga Atlas i fjol.
De två kvinnorna, en danska och en norska, mördades intill bergsbyn Imlil i höga Atlas i fjol.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

De 24 män som dömts för dubbelmordet på två skandinaviska turister, respektive terrorbrott, i Marocko har överklagat sina domar. Förhandlingarna kommer att inledas den 11 september enligt domstolens beslut under onsdagen, skriver Ritzau.

Tre män dömdes i juli till döden, sedan de erkänt att de bragt de två kvinnorna om livet i bergskedjan höga Atlas i december i fjol. Ytterligare 21 män dömdes till mellan fem års fängelse och livstid, bland annat för att ha haft samröre med en terrorcell.

Annons

De tre huvudmisstänkta har också dömts att betala ett skadestånd om motsvarande runt två miljoner kronor till offrens familjer – pengar som männen inte har, enligt Khalid el Fetaoui som företräder den danska kvinnans familj.

Istället har han hävdat att staten bär ansvar för försummelse och bör kompensera familjerna.

I Marocko har många krävt att dödsdomarna ska verkställas – trots att så inte skett i landet sedan 1993.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons