Annons

Annie Lööf vald till ny centerledare

Annie Lööf efterträder Maud Olofsson som partiledare i Centerpartiet. En enig partistämma valde på fredagsförmiddagen Annie Lööf.
Nyheter • Publicerad 23 september 2011

- Jag är oerhört stolt. Jag vill göra Centerpartiet till ett tydligt och synligt parti. Nu börjar arbetet med att bygga ett nytt starkt centerlag, förklarade Annie Lööf i sitt korta tacktal.

Men Annie Lööf uppmanade också de 522 ombuden som valt henne och de övriga partivännerna som deltar i C-stämman att börja arbetet för framtiden.

Annons

- Kom ihåg. Framtiden och framgångarna, de skapar vi tillsammans.

Annie Lööf gav också klart besked vad gäller allianssamarbetet. Centerpartiet ska fortsätta vara en del av alliansen.

- Jag är, som ni nog ser, i hela mitt väsen otålig. Jag vill alltid se snabba resultat. Men det arbete vi har framför oss i Centerpartiet kommer att ta tid. Men jag kan ge ett besked. Centerpartiet ska fortsätta vara en del av alliansen, då ingår det också att kompromissa med de andra allianspartierna, förklarade Annie Lööf.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons