Skärpt straff för rattfull smitare

Nybro Artikeln publicerades

Hovrätten skärper straffet för en 54-årig man som i november dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst för grovt rattfylleri och smitning från olycksplats.

Göta hovrätt ändrade på tisdagen straffet till tre månaders fängelse efter att ha bedömt en olycka som inträffade i Nybro i somras. Enligt åtalet ska mannen ha varit berusad då han körde bil, och han ska då ha kolliderat med ett annat fordon. Efter händelsen smet han från olycksplatsen.

Polis tillkallades, och kunde senare spåra mannen till en annan plats. Provtagning visade att han hade 2,71 promille alkohol i blodet.

När det är fråga om grovt rattfylleri menar hovrätten att det krävs starka skäl för att utdöma något annat än fängelsestraff.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.