Ria Nybro söker fondpengar

Nybro Artikeln publicerades
Björn
Björn "Böna" Wennerström.

Ria Nybro ansöker om 200 000 kronor ur kommunens trygghets- och sociala investeringsfond för att ställa i ordning samlingslokaler i anslutning till second hand-verksamheten på Banérgatan.

I ansökan sägs att Ria Nybro vill skapa en kontaktyta för människor som söker gemenskap och social samvaro.

”Den nya lokalen möjliggör också verksamhet i den stora och växande gruppen av människor med invandrarbakgrund - exempelvis språkgrupp, hantverksgrupp, kulturgrupp med mera”, skriver verksamhetschefen Björn Wennerström.

Det ansökta beloppet ska bidra till datautrustning, möbler samt personalkostnader. Projekttiden är från den 1 juli i år till den 30 juni 2022.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.