Dansglädje på Jutegården

Nybro Artikeln publicerades
Anders Hultman njöt i fulla drag när han fick ta en svängom tillsammans med Herta Slättengren.
Foto: Jan Stenqvist
Anders Hultman njöt i fulla drag när han fick ta en svängom tillsammans med Herta Slättengren.

Njutningen var fullkomlig när musiken flödade ut i Jutegårdens stora samlingssal på onsdagen. Dansglädje var ordet.

Bengt Ingvarz, duon från Lenhovda, har spelat på Jutegården förr. Den publik som dök upp på onsdagseftermiddagen hade därför goda förväntningar på vad som väntade.

– De spelar verkligen jättebra. Jag sitter här och njuter, förklarade Anne-Marie Carlsson som satt vid ett bord och gungade med i takterna.

Medan dansparen närmast bytte av varandra satt hon lugnt kvar, och det var hon nöjd med.

– Det här är pardans, och det funkar inte så bra för mig eftersom jag använder rullator. Men när det är fri dans, då passar jag på.

Det var gott om besökare på Jutegården. Dock, menar Anne-Marie Carlsson, inte så välfyllt som det annars kan vara.

– Det är kallt och blåsigt ute. Många vågar sig nog inte ut när det är så kyligt.

En som inte vacklade för vädret var Herta Slättengren, tidigare från Gadderås men numera bosatt i Nybro.

– Det här är väldigt trevligt, det går att se hur lyckliga folk är när musiken sätter igång, menade hon. Under eftermiddagen tog hon chansen att ta en svängom med Anders Hultman. Att han är rullstolsburen var inget hinder.

Danserna på Jutegården återkommer en gång i månaden.

– Folk mår väldigt bra av det här, det är lätt att se. Det ger motion och tränar balansen, och så är det en bra social grej också, menade Inger Kvillner.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.