”C borde agerat snabbare för att minska barngrupperna”

Nybro Artikeln publicerades
Så här såg nuvarande oppositionsrådet Mikael Svanström (S) ut inför förra valet 2014, då han fortfarande var kommunalråd. S fick se sig slagna av en femklöver med Centerpartiet i spetsen. Arkivfoto.
Foto: Fredrik Jalhed
Så här såg nuvarande oppositionsrådet Mikael Svanström (S) ut inför förra valet 2014, då han fortfarande var kommunalråd. S fick se sig slagna av en femklöver med Centerpartiet i spetsen. Arkivfoto.

Nybros oppositionsråd Mikael Svanström (S) recenserar Christina Davidson (C) och Centerpartiets tid i makten under den senaste mandatperioden.

Oppositionsrådet Mikael Svanström (S) anser att styrande femklövern med Christina Davidson (C) i spetsen borde byggt ut skola och förskola tidigare, så att barngrupperna minskat istället för att öka som nu i Nybro.

– Vi skulle ha byggt fler förskolor tidigare, men C och femklövern lämnar över detta till efter valet, säger han.

Annars tycker han att Centern åstadkommit en hel del – men mest tack vare god ekonomi i landet och god hjälp av statsbidrag från den socialdemokratiska regeringen.

– När vi i S hade makten fick vi spara.

Han menar att Socialdemokraterna varit samarbetsvilliga och ”fått igenom flera av våra förslag i budgeten, som mer bemanning i äldreomsorgen och lokalt lärarlönelyft”.

– Man ska inte gräla om småsaker, kommunen mår bra av samförstånd. Det har varit lärorikt att sitta i opposition men nu är vi redo att komma tillbaka till makten, säger Mikael Svanström (S).

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.