Två män har häktats efter våldsdrama

Orrefors Artikeln publicerades
Kalmar Tingsrätt
Foto: Mats Holmertz
Kalmar Tingsrätt

En 30-årig man är misstänkt för grov misshandel och olaga hot mot sex olika personer. En 25-årig man misstänks för två fall av olaga hot. Hur brotten hör samman är ännu oklart.

Tingsrätten bedömer att det finns risk att de båda männen, som är misstänkta på sannolika skäl, försvårar utredningen genom att undanröja bevis samt risk för att 30-åringen fortsätter sin brottsliga bana.

Brotten ska ha skett på två olika adresser i Orrefors med mindre än en timmes mellanrum. Polisen har tidigare gått ut med dessa händelser har en koppling till varandra, men att söndagens händelseförlopp är rörigt.

– Det finns en koppling som vi ska reda ut. Man beskriver det för mig under gårdagen att det har varit ett rörigt ärende, har polisens presstalesperson Robert Loeffel tidigare sagt till tidningen.

Det började med att en 25-åring greps, och sedan anhölls, misstänkt våldtäktsförsök. Detta efter att en yngre kvinna blivit antastad under en promenad. Av handlingarna från Kalmar tingsrätt framgår inte om 25-åringen som nu häktas för olaga hot är samma 25-åring anhölls för våldtäktsförsök i söndags.

Kort efteråt larmades polis om en pågående misshandel en lägenhet en bit bort. På plats anträffades en man som var svårt misshandlad. Mannen, som är i 25-årsåldern, fick föras till sjukhus med ett blödande sår i huvudet. Eventuellt ska en vattenpipa ha använts som tillhygge, enligt polisen. En 30-årig man greps på den aktuella platsen och han anhölls senare under söndagskvällen.

30-åringen har nu häktats för den grova misshandeln och för olaga hot mot sex personer i anslutning till denna. Hans inställning till misstankarna är okänd.

Tidningen har dock tagit del av protokollet från häktningsförhandlingen mot 25-åringen. Enligt den förnekar han brott och bestrider åklagarens yrkanden.