Ännu en lyckad säsong vid grillen

Nybro Artikeln publicerades

Det blev en kanonsommar – igen.
Richard Larsson är mer än nöjd när han sammanfattar årets verksamhet vid Gula grillen i Kungshall.

Det är dags att summera det åttonde året med verksamhet vid Gula grillen och under sju av somrarna har Richard Larsson varit samordnare.
– Det var varit en kanonsäsong. Vi brukar göra det bättre och bättre för varje år och i år har vi verkligen lyckats, säger Richard Larsson.
Särskilt glad är han över att besökarna blivit fler. Besökarna har kommit främst från Kungshall men även från andra delar av Nybro. Man har även kunnat räkna in folk från grannkommuner som Kalmar, Högsby och Oskarshamn. Under juli var det lite lugnare eftersom många var bortresta men det kom ändå en hel del besökare.
– Vi har gjort mycket reklam för Gula grillen och det här är även ett sätt att locka besökare till Nybro, säger Richard Larsson.
I första hand är dock verksamheten kring Gula grillen ett integrationsprojekt, där unga och gamla från olika nationaliteter kan träffas för att äta korv med bröd och i förlängningen kanske även börja prata med varandra.
Men allt händer inte vid grillplatsen mellan hyreshusen i Kungshall, under sommaren har man även gjort badresor med Tuff-tuff-tåget och varit och fiskat i Rismåla.
En nyhet för i år var att biblioteket hade ett sagotält där barnen även kunde pyssla.
– Det funkade jättebra och jag tror att även de är nöjda, säger Richard Larsson.
Lördagens avslutning är Richard Larssons bästa minne från sommaren. Över 500 personer kom till Kungshall när det bjöds det på barnteater, ponnyridning, och dessutom var brandkåren på plats för att visa sin stegbil. För föräldrar och köpsugna barn fanns även en rejäl loppis med omkring 25 bord.
– Det går inte att beskriva, det var magiskt att se alla människor röra sig från kullen där teatern var upp till Gula grillen där vi hade resten av aktiviteterna, Jag får gåshud när jag tänker på det, säger Richard Larsson.