Nöje

Avantgardet spelar i Hultsfred

Konsert Artikeln publicerades
Avantgardet under framträdandet på Allsång på Skansen i somras.
Avantgardet under framträdandet på Allsång på Skansen i somras.

Kultbandet Jumper ställde in sin spelning på Hulingen i Hultsfred. Nu är ersättaren klar: Avantgardet. ”Jag har velat boka dem i ett par år”, säger Putte Svensson Sahlin.

Fakta

TSOMD Pop Up Festival

Var: Hotell Hulingen i Hultsfred.

När: 27-30 september.

Artister: Avantgardet, Fuzzy Vox (Frankrike), 500 mil, The Men, Underground Union, Karavan, Villa Rivercat, Hedda Hatar, Dennis Kalla, DUÅ.

Visa mer...

Avantgardet från Nybro har varit sparsamma med spelningar i hemregionen sedan genombrottet 2016. Spelningarna på Söderport i Kalmar och på Emmabodafestivalen i fjol är det enda det Grammisnominerade bandet har gjort på hemmaplan.

Nu blir det ändring på det.

Lördagen den 29 september äntrar de scenen när festivalen TSOMD Pop Up Festival som arrangeras på musikhotellet Hulingen i Hultsfred.

Avantgardet kommer att vara huvudband på festivalens sista dag.

– När Jumper ställde in så tänkte jag direkt på Avantgardet. Jag har velat göra dem länge, men det har aldrig stämt med datum. Nu gjorde det det, säger Putte Svensson Sahlin.

TSOMD Pop Up Festival är en festival skapad av Facebookgruppen The Soundtrack of My Day och består primärt av musikintresserade människor som delar musikerfarenheter med varandra.

– Jag tror det kommer bli kanon. Det är en väldigt kunnig publik på den här festivalen och jag tror och hoppas att Avantgardet blir väldigt uppskattat, säger Putte Svensson Sahlin.

Avantgardet, som snart är aktuella med sin tredje skiva, har ett framgångsrikt år bakom sig. Bland mycket annat har bandet medverkat i Allsång på Skansen, varit Grammisnominerade och sålt ut klassiska Nalen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.