Missnöje när det blir färre tv-kanaler

Mönsterås Artikeln publicerades

Hyresgästerna får nöja sig med 7 kanaler i stället för 17 men får betala samma hyra. Nu kritiseras Mönsterås Bostäder för sin förändring av utbudet.

Mönsterås Bostäder håller på med en förändring av tv-utbudet och datatrafiken till sina hyresgäster i Mönsterås ytterområde. Bland annat innebär det här att antalet tv-kanaler som ingår i hyran minskas från 17 till 7 stycken. Den som vill ha samma antal tv-kanaler som ingått hittills, kommer i fortsättningen att få betala 129 kronor extra till Telia varje månad men ändå betala samma hyra till bostadsbolaget.
– Det stämmer att vi gör så här, men det innebär inte bara att antalet tv-kanalar blir färre. I stället kommer hyresgästerna att få bättre service vad gäller datatrafiken eftersom man får bättre möjligheter där vad gäller bredbandet och tv, data och ip-telefoni, säger Per Holm som är vd för Mönsterås Bostäder.
Enligt Per Holm har ingen kritik om förändringen kommit till hans kännedom, men hyresgäster som vänt sig till Barometern-OT är irriterade på förändringen.