Lopp för trygghet och hopp

Fliseryd Artikeln publicerades

För andra gången arrangeras Vår(t) lopp ger hopp. Pengarna går till den ideella organisationen Love and Hope som bland annat kämpar mot barnsexhandel.

Sverker och Maria Blomqvist arrangerar loppet i Fliseryd.
Foto: Privat
Sverker och Maria Blomqvist arrangerar loppet i Fliseryd.

– Senast var det cirka 80 deltagare, varav ett 30-tal var barn och ungdomar, säger Maria och Sverker Blomqvist som står bakom motionsarrangemanget som äger rum i Fliseryd på söndag den 20 maj.

Det är inte tänkt som en tävling, utan som ett tillfälle att komma ut och få både motion och utevistelse samtidigt som man kan bidra till välgörenhet.

De yngsta deltagarna inleder med att springa en runda på 200 meter. Nytt för i år är att det finns en bana på 800 meter vilket efterfrågades av de lite äldre barnen förra året. Därefter går starten för de som väljer att gå eller springa den längsta rundan på drygt tre kilometer.

Eftersom arrangemanget är öppet för alla blir det en lättframkomlig runda runt Jungnerholmarna men också till viss del på gång- och cykelbanor i Fliseryd. Utgångspunkten liksom målet är vid Gula villan på Jungnerholmarna. Det är inte någon tidtagning.

Love and Hope arbetar för att ge barn och föräldrar trygghet och hopp i bland annat Nepal, Sri Lanka och Indien. Arbetet mot barnsexhandel är en del av verksamheten. Deltagarna i loppet har möjlighet att skänka pengar till organisationen.

Ica Nära sponsrar loppet med bananer och Häradssparbanken har betalat anmälan till polisen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.