Körkortslös förare tittade genom sidorutan och körde i diket

Mönsterås Artikeln publicerades

Istället för att ha uppmärksamheten på vägen tittade den körkortslöse mannen vid upprepade tillfällen ut genom sidorutan på bilen. Plötsligt styrde bilen av vägen och ner i diket.

Händelsen inträffade i oktober 2017 på E22 i höjd med Mönsterås. Mannen, som aldrig haft körkort, tog sin mammas bil för att köra en tur tillsammans med kompisar. Han berättar att han egentligen var uppmärksam på vägen men blev distraherad av att han kände drag i bilen. Han bred på huvudet för att hitta var det drog ifrån men körde då i diket.

Nu döms han till 1 800 kronor i böter för olovlig körning. Däremot frias han av tingsrätten från vårdslöshet i trafik.

”Mot bakgrund av vad som framkommit om längden av den tid då NN haft blicken fäst på något annat än vägen anser tingsrätten inte att det är styrkt att trafikolyckan inte enbart varit resultatet av en tillfällig brist i uppmärksamheten” skriver rätten i domen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.